Konečně přestěhovaná!

středa 11. srpna 2010

Přesně 31.7.2010 jsem nastoupila do nové rodiny. K velkému překvapení všech to již nebyla "black" family, nýbrž Irové, žijící 20. rokem v UK. Mamka Siobhan (čti Šivón), taťka John (čti Jack:), holka 7 let Caoilhfinn (čti Kýln) a prcek Lorcan 2,9 let (čti Lórkn).






Zjistila jsem, že Irové jsou skutečně moje krev, v jejich společnosti se obecně cejtím snad i líp než mezi Čechama (nedivte se!). Jsou ukecaní, upřímní, jejich AJ dobře rozumím, vtipkujou, jejich srdce je obvykle dokořán..  Narozdíl od rodilých UK obyvatel.


Například, včera jsme byli na celodenním výletě v ZOO, strašně jsem si to užila, dokonce mi zařídili i členskou kartu na celej rok (už mám kartu i do fitka, do bazénu, do kina a na spoustu míst pro děti). Večer na to dali prcky do postýlek, já jim mezitím uvařila večeři (nikdo mě nenutí vařit, já si to ale užívám) - losos přelitý citronovou omáčkou a mladé brambory v páře s trochou fresh petrželky. Druhý den jsem "musela" udělat to samé, jakej to slavilo úspěch (tím víc si vaření tady užívám, když mi to dávají takhle najevo). Padlo u toho 5 flašek vína, do brzkých ranních hodin se hrály karty a smálo se jak nikdy:) (druhý den ráno popisovat nemusím, že? :)


Mám tu auto, se stále plnou nádrží, super děcka, zábavný rodiče, kteří mě rozhodně nedávají najevo, že jsem služka a dokonce mě i oceněj, když udělám něco přes rámec, dobrý peníze (oni mi dávají ještě extra na extra výdaje, typu šampony :)) Navíc mají krásnej barák, celej spodek prosklenej, žádný zdi, obrovskej otevřenej prostor do zahrady... ale 4 koupelny mě už zabíjej.

... a pak je tu ještě někdo, kdo mě začíná dělat ještě víc šťastnou :) 




Comments

4 Responses to “Konečně přestěhovaná!”
Post a Comment | Komentáře k příspěvku (Atom)

Cooool :)
Přesně vím, co myslíš tím, že se cítíš v takový společnosti líp než mezi čechama - přesně tak!!! Jsem ráda, že seš ráda :)

Tak to já zase slyšela opak, jakože Irové jsou s prominutím trochu prasátka a mají hrozný nesrozumitelný přízvuk :-D Říkal náš angličtinář teda :) Tak je fajn, že se ti tam líbí, děti vypadají sympaticky a snad nebudou moc zlobit!

Anonymní řekl(a)...
17. srpna 2010 v 6:21

Nechci rejpat ale nečte se John jako Džon? Nebo je to opravdu Jack? Nebo je to něco speciálního :oDD

to je právě to: tomuhle Johnovi všichni říkají Jack :)) jinak máš samozřejmě pravdu

Okomentovat