Česko - Irská DELUXE sekaná

pondělí 16. srpna 2010


Delikátnější, křupavější a obecně chutnějši verze "irsko-české" sekané než jak známe od maminky - pravděpodobně stejně Guinnessem nic nepodlejvala:) Takhle přesně jsem ji připravila Irům a ti ji se mohli užrat :)


Ingredience (možná jich je trochu víc, tak se nezalekněte) : 

  • mleté vepřové a hovězí maso (tak fifty - fifty)
  • dvě vejce
  • bread crumbs (strouhanka) 
  • 2 cibule větší 
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka, oregáno
  • lžička hladké mouky
  • tři lžičky dijónské hořčice (nebo jiné pikantnější)
  • GUINNESS (celá plechovka)
  • masový vývar (z nouze postačí rozvařená kostka "magi")
  • houby (žampiony třeba...)
  • bobkový list
  • nové koření
  • libová slanina, syrová
Ve velké míse smícháme mleté hovězí a mleté vepřové, přidáme bylinky, 2 vejce, lžící hladké mouky, 4 utřený stroužky česneku, 2 lžíce hořčice a na pánvi obdělanou jednu cibuli se strouhankou (já používám bread crumbs - to je lepší a hrubší verze strouhanky). Přídáme trochu vývaru a Guinnesse na zvhlčení. Co se týče soli a pepře - no já bohužel moc nešetřím. Někdo doporučuje nejprve testnou směs osmažením na pánvi, ale já to riskuju. 


NECHÁME ULEŽET ASPOŇ HODINU V LEDNICI! mezitím si prostě poklidtě :)

Na velkej plech nákrájejte cibuli na kolečka (aby se sekaná nepřipekla), větší kousky hub, přidejte bobkový list, tři kuličky nového koření, na kostičky nakrájenou syrovou slaninku, zalejte to zbytkem vývaru a posaďte na to dvě uplácaný šišky sekané - vrch sypu ještě slaninou a pomažu Dijónskou hořčicí, která dodá šmak a křupavost. Jestliže se "šišky" dotýkají, prostě mezi ně strčte další kolečka cibule:)


Celé to podlejváme GUINNESSEM (hezky z vrchu)! pečeme asi hodinu na 170-180 stupňů.






výsledek

příloha - zapečená bramborová kaše jak ji známe, plus lžíce
majonézy a bylinky(tymián, oregano, majoránka atd.)









Comments

4 Responses to “Česko - Irská DELUXE sekaná”
Post a Comment | Komentáře k příspěvku (Atom)

Anonymní řekl(a)...
17. srpna 2010 v 8:33

dobře Ty!

Anonymní řekl(a)...
18. srpna 2010 v 19:16

Á, další recept, už na něj čekám...:oD
Na první pohled to teda vypadá dost nevzhledně, ale vlastně podobně dělám i karbanátky, akorát tam nedávám slaninu, houby, oregano, bobkový list a nové koření..a taky pivo..možná to bude chutnat jinak, určitě vyzkouším..akorát to nové koření mi tam do toho moc nesedí..:o)
Zdraví pán, který v připomínce žádal o více receptů na jednom portálu..:o)

kterej pán, kterej pán?:)))

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2010 v 17:30

To se těžko vysvětluje..:o)
snad více napoví tato stránka..
http://www.netvibes.com/mulorz#Home

Okomentovat