Jak žít bez ženy aneb praktický návod pro muže:-)

pátek 8. ledna 2010



Pro ženy velmi povzbuzující článek a inspirativní pro chlapy od pana Větvičky:-)

Toho dne jsem se rozhodl napsati praktický návod jak žít bez ženy. V životě každého muže nastane moment kdy je sám. Nevěra, rozchod, nehoda. A ještě musíte zařídit hromadu věcí.
Nejprve si napíšeme seznam toho co je potřeba udělat.
  • potřebujeme jíst a nakupovat
  • potřebujeme mít v čem chodit do práce
  • potřebujeme platit složenky a pojištění
"Já účetní"

Zvládnout finance bude pro Vás z počátku to nejtěžší. Povolené přečerpání účtu není dobré. Zadlužujete se. Tak a jdeme na to:

Chlap bere alespoň 14 000 čistá ruka.
  • 4000 hypotéka, nájem, podnájem
  • 2500 energie
  • 3200 naše spotřeba (počet týdnů do výplaty*800,-)
  • 800 jízdné
  • 3000 2× větší nákup
Jsme na nule, ale peníze máme. Pokud budete hodně šetrní, zbude Vám na konci měsíce pár set k dobru. Peníze máme, tak jdeme nakupovat. Z nehoršího hladu nás vyseká pizza taxi nebo restaurace. Bohužel pouze přesune problém ze sféry existenční do sféry finanční. Návštěvě nějakého hypermarketu se určitě neubráníme. A tak je potřeba se pořádně připravit :o)

Pro většinu chlapů je nakupování noční můrou. Ale jen pro ty hloupé. Pokud se trefíme do správné doby máme vyhráno. V sobotu hned po otevření se to dá snést. Obchodní dům se začne zaplňovat až zhruba půl hodiny po otevření. Jako první mažeme do hadrů.

Zatím tam nikdo není. Džíny se dají koupit za 500 a jestli Vám sedí snad poznáte sám. Ráno je personál je odpočatý a s úsměvem a milým slovem toho naděláte hodně. Možná Vám i poradí s výběrem správných džínů. Méně zkušeným doporučuji odchytit nějakou starší chytřejší prodavačku. Nějaká mladá kozička může být hezká, ale vy chcete poradit a né píchat. Šikovnější prodavačka Vám s trochou štěstí řekne jakou máte míru. Případně jí můžete přečíst na džínech které máte na sobě. Bez zkoušení se neobejdete. Každý střih je jiný a každý výrobce je jediněčný. Přibližná velikost se udává se ve dvou číslech. Neexperimentujte, kupujte klasiku.

Džíny jsou lepší trochu volnější, můžou se srazit. Ovšem obvykle se vytáhnou. Je dobré je otočit na ruby a podívat se jak dobře jsou sešité. Tmavě modré džíny jsou klasické, světlé jsou odírané do požadovaného odstínu. Světlé proto vydrží daleko menší dobu. Fusekle si kupíte bez uzardění, bombarďáky rychle strčíte do vozíku a upalujete pryč :o)!

Viděl jsem chlápka co sbalil prodavačku na slipy. Slečno, chtěl bych si koupit slipy, ale mám větší výbavu a potřeboval bych poradit. Ale to je jen pro otrlé. Tuším, že základní filosofií je aby se prodavačka styděla víc než vy. Při nákupu doporučuji postupovat ve formě "Hada" a projet všechno. Regály elektro a kutilské vynechejte. Právě pracujete a na zábavu teď není čas. Musíte si uvědomit, že dříve pracovala Vaše žena a vy jste jen čučel.

Kupte klasické záležitosti jako Jar, mýdlo, houbičky na nádobí, přípravek do myčky, prací prášek, papírové kapesníky(kdo by se s tím pral). Důležité je koupit prací prášek. Je lepší koupit velké balení cca 9kg. Často se dá sehnat v akci za 200. Jeden na bílé a jeden na barevné.
Pokračujeme v potravinách. Vynechejte kraviny ve formě čokolád a výborných buřtíků za 359,50. Nakupujte spíš do mrazáku. Mraženou pizzu. Chlazené maso na řízky. Několik chlazených kuřat(zmrazíte si je). Cena cca 50,- za kus. Mražené je často dražší.

Doporučuji si v hlavě počítat částku kterou máte v košíku. Je docela trapas nemít dost peněz.
Hurá. Jste doma a máte jídlo i v čem chodit. Jako první zamrazíte co nebudete jíst hned. Jedno kuře si necháme venku - budeme ho péct.

Ad praní: prádlo pro chlapa je drsné - vydrží vše. Ženštilci a ženy používají různé hedvábné spodky. To prát neumíme. Bílé prádlo se pere jen s bílým případně s popelavým. S tmavým by zašedlo. Do pračky nasypete prášek do dvou vaniček. Třetí je obvykle na aviváž. Teplotu nastavíte na 40 a kolečko nastavíte na klasický prací program. Pustíte vodu a elektriku. Příští 3 hodiny se to bude prát.

V kuchyni si na prkýnko dáte chlazené kuře. Chlazené není zmrzlé na kost. Zmražené kuře nechte rozmrazit ve vaničce do které bude vytékat rozmrzlý sajrajt.
Opláchnete, vyčistěte, rozříznete, posolte, dáte na něj koření na kuře a šoupnete ho do trouby. V pekáči máte do poloviny vodu. Ta se postupně vypeče. Je potřeba jí tam dodávat. Machr si vodu ohřál v rychlovarce, aby ke kuřeti nelil studenou vodu. Kuře se bude péct hodinu až hodinu a půl. Každopádně se musí kontrolovat.
Když ho budete péct moc z prudka, tak se na povrchu spálí. Když moc pomalu tak ho mumifikujete.
Půlka kuřete je na sobotu a druhá půlka na neděli. Přes týden to přežijete za stravky v restauraci.

Kuře je snědené a prádlo se dopírá. Připravte si tmavé prádlo jako jsou džíny. Opět se vyvarujte různě úchylných rudých a zelených záležitostí. Nechcete si přece nic obarvit.
Pral jsem bílé + popelavé prádlo a modré + černé + šedé.
Při prvním praní pouští barvu skoro vše. Pár kolegů pak obdivovalo moje zeleno modré batikované a původně bílé kalhoty. Vietnamce také padl na zadek když je viděl.
Šikovnější chlap má doma skládací sušák. Bohatší sušičku.

Máte vypráno, prádlo na sušáku u topení.
A můžete si hodit nohy na stůl. Jen druhý den vstaňte dřív, aby jste si stihl vyžehlit džíny. Huňatý svetr se nežehlí. Vyžehlit zvládne také každý. Džíny žehlíte naplno. Žehlička se nesmí lepit k prádlu. Napařování Vám ušetří hodně práce. Umělohmotné košile a kravaty se dají žehlit. Ale na nízkou teplotu a doporučuji napařovat. Pokud jste nechal prádlo ještě "lehce" vlhké, jde to samo. Pokud jste nechal prádlo přeschnout, máte smůlu a dá Vám to moc práce. Vyžehlené lehce vlhké věci dáte na ramínka a necháte doschnout. Ale ne ve skříni. Nechcete přece smrdět.

Prádlo v pračce přes noc často krásně zasmrádne a nepomůže ani další vyprání. Nenechávejte ho tam. A nic nenechávejte namočené víc jak den. Ani v kuchyni. Je to humáč. Koš vezmete až půjdete do práce.

Máte co jíst, máte vypráno, vyžehleno a ve volném čase si můžete vzít kuchařku a hledat si něco dobrého co si uděláte. Kuře každého pořád taky nebaví. Mimochodem hranolky se pečou cca dvacet minut. Předsmažené hranolky se pečou jinou dobu než klasické. Vždy si přečtěte co se tam píše.

Hranolky jen tak posolené jsou dobrou večeří svobodného chlapa. Doporučuji k nim servírovat párek alá mirkovlnka. Případně kuřecí párek alá mikrovlnka s chlebem a šató de Gambrinus.
Ženy přes třicet obvykle potěší dobrá večeře. I ta nejhubenější kůstka má ráda řízky. Jen pro ženu křupavé a tenké. Nebude je s potěšením rvát zubama jako vy. Svým kulinářským uměním demonstrujete jak se o sebe umíte postarat. Každá žena se chce o někoho starat. Ale je rozdíl muset a moci!

Někde jsem slyšel že pohled na muže v zástěře u žen vzbuzuje chuť na sex. (s jiným mužem… :o) !!!!!!! ) Tak to zase nepřehánějte. Nechte ženy ať se předvedou. Pokud jste si našel radikální feministku, budete nejen chodit do práce, ale i vařit a prát. Ona u toho bude koukat na fotbal a fandit. Hm.

Co se týče úklidu - vysávat zvládne každý moula. Pokud si nenašlapete je vytírání zbytečný luxus a stačí to vysát. A s dobrým vysavačem to jde úplně samo. Mě se líbí vysavač jako takový ten smeták. Nemusí se skládat a dá se to rychle strčit do kouta. S vodním vysavačem je hrozná práce. Měnit vodu, skládat to, manipulace, necháte v tom vodu a zasmrádne to…
Než aby jste měl parohy jako jelen "kopýtko" nebo aby Vás někdo pořád sekýroval, je snad lepší být sám. Teď už vidíte, že na tom vlastně vůbec nic není.

Comments

No response to “Jak žít bez ženy aneb praktický návod pro muže:-)”
Post a Comment | Komentáře k příspěvku (Atom)

Okomentovat