Centrum Londýna

pondělí 5. července 2010

Včera jsem konečně vypadla do centra a musím říct, že to bylo AWESOME!! Jela jsem z East Croydon do stanice Victoria metrem (metrem? spíš vlakem), kde tak nějak začínají turistický atrakce. Musím říct, že doprava v Londýně je zatraceně drahá - 12,6  liber za celodenní lístek je masakr :)
Ať se může zdát Londýnské metro jakkoliv spletité, tak je to vlastně udělaný pro turisty - vlastně to by jste museli bejt negramoti, kdyby jste to nepochopili :) Klimatizované, čisté, přesné a drahé - co víc si přát. Narozdíl od metra co jsem zažila v Sydney... no posuďte sami :)

Tedy vystoupila jsem na již zmiňované Victorii a vydala se po Victoria street až k budově Parlamentu, minula jsem Big Ben a přešla Westminster Bridge, z kterého je focená fotka v úvodu. Turistů jak na*ráno :) Míjeli mne legendární černé taxíky a Minicabs. Taky jsem si musela "užít" jízdu v dvoupatrovým červeným autobusu - samozřejmě jsem si sedla na první sedadlo nahoře, ale později se to úkázalo bejt jako chyba. Řidič autobusu v prvé řadě někam asi dost spěchal, takže to tam se mnou dost házelo a v druhé řadě jsem měla pocit, když zatáčel, že vjede na chodník:) 

A po včerejší GAY PRIDE 2010 na Oxford St se to jen hemžilo tetkama (rozuměj ultra feminími gayi), jelikož tuhle skupinu obyvatelstva zbožňuji, tak jsem se musela neustále uculovat :)


Taky jsem si dala "obědosnack" ve Starbucksu za 7 liber, uff :)

Postupně jsem došla až na Regent street (luxusní obchody se 70% slevama, ale pro mě i tak nedostupný:), na kterou už navazuje snad nejznámější ulice Londýna Oxford. Nahlížela jsem do úzkých uliček, co se kolmo napojují a cejtila se v několika zemích najednou - jednou v Irsku, po druhý v Itálii, pak jsem zavítala do Indie... Prošla jsem si Green Park, který ústí u Buckinghamského Paláce (až na ty dominantní brány a teatrální stráž celkem nuda barák). 

Londýn je absolutně úžasnej, krásnej, plnej atmosféry a neskutečné architektury - staré, až historické hospůdky vs. moderna je něco, čeho se v Praze všichni bojej. 

Comments

3 Responses to “Centrum Londýna”
Post a Comment | Komentáře k příspěvku (Atom)

Líbí :) (článek) Těšííím, už ve čtvrteeek....

kde budeš Luci bydlet?

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2011 v 11:20

ciste klimatizovane a presne? mozna nova cast jubilee line..... ale tys musela jet tak jako tak vlakem z croydonu. ale to uz urcite daaavno vis anyway :)

Okomentovat