Nová rodina pod lupou

středa 9. března 2011

Ani moje nová čtvrtá rodina neujde mému drobnohledu :)

Takže rodinka je skládá ze čtyř členů a to mamka Amanda (tuším skoro 50), taťka Adam (tak 40 a žid), Flora (13 let) a Polly (10let).

Obě holky jsou nadprůměrně inteligentní (ale i tak dělaj stupidní věci jako "běžně inteligentní lidi") a chodí do nejvýběrovejších škol v Anglii. Ta mladší je úplně závislá na čtení, až někdy jí tu knížku musíte fakt sebrat (není schopná se ani obléct nebo dělat jinou činnost bez přečtení aspoň řádku!) Ono to možná vypadá, že je to daleko lepší  než pohádky v televizi, ale ono to ve finále výjde uplně nastejno :))

Ta starší, Flora, to je klasická puberťačka se vším všudy krom běďarů :)

Pracuju tu asi 14 dní a povšimla jsem si zvláštní věci - děti si nemyjou ruce, když příjdou z venku, natož aby si myly ovoce nebo zeleninu, kterou si vytáhnou z ledničky. No já na to docela koukám.. protože když si představím všechny ty myši krysy co po tom lezou, no nevim. Tak jsem se tuhle zeptala Amandy, proč si nemyjou ruce a nemejou asi ani jablka, že by jako měly -  na to mi odpověděla, že nejsou fossy a že to taky nikdy nedělala. A nedělá to ani Adam. Prostě jiná země, jiný zvyky.

Na druhou stranu, je zajmavý, jaký dělá Amanda obštrukce při jídle. Neexistuje, aby si děti vzaly jídlo rukou (a to i když mají jídlo, který se normálně jí rukama, typu slanina s chlebem). Musí mít zavřenou pusu při jídle, nemluvit, sedět rovně, používat pouze příbory - já vím, že tohle je normální slušný stolování, ale nechápu to v souvislosti s tím, že si nemejou potraviny. Jo a taky máme mlíčka od mlíkaře... ! každý druhý ráno nechá za dveřma 4 skleněný flašky s mlékem - LA HO DA!

Ale zase jim musím pochválit, že vůbec nejsou vybíravý! Děti jí lautr všechno - zeleninu, masa, omáčky, mořský plody..  (to já v 10 letech jedla tak 30% toho co jím teď). A jak jsem řekla, jíme tu fakt luxusní zdravý věci (kraby, sépie, dýně, lanýže, mušle, pouze domácí pečivo.. já si to fakt užívám! :))

Takhle family je podle mě docela bohatá, už jen to, kolik mi platí a že vlastně nic nedělám (vše, co dělám je, že vemu mladší do školy na kole a pak večer nachystám večeři). Navíc máme uklízečku, Mariku z Kosova... takže Amanda, když nadělá bordel a já mám tendenci to uklidit, tak akorát řekne: "leave it, Marika will do it"... což začíná bejt docela moje oblíbená věta :))  (V poslední rodině jsem uklízela docela hodně)

Jinak zatím všechno vypadá dobře, jen doufám, že si brzo najdu nějakej part-time job, jelikož se přes den docela nudím:/

Comments

4 Responses to “Nová rodina pod lupou”
Post a Comment | Komentáře k příspěvku (Atom)

Anonymní řekl(a)...
9. března 2011 v 13:39

piš dál, piš víc :)

podepiš se pls :)

Jupí, našla jsem dobrý au-pair blog!:) Ta tvoje family zní fakt dobře, taky bych takovou brala..Enjoy! Já byla loni v létě též, letos chci zas, ale zatím se mi nedaří natrefit na žádnou rodinu, tak doufám, že se nějaká časem vyskytne =/ Nemáš nějaké zaručené typy? Já nejvíc důvěřuji aupair-world.net, kde jsem si našla loni, ale bohužel mi roďka nasadila laťku jak lokalitou(Jersey), tak penězma(120pw)tak jsem ted docela vybíravá :D

Pochopila jsem dobře že si "óupérka" ? : )) nemáš féjs nebo nějaký kontakt? Ráda bych se poptala na pár věci, pokud by to nebyl problém : )

Okomentovat

Nejčtenější