Irské dopravní předpisy

pondělí 12. dubna 2010


jsou divný! Každej den, když jedu trošku dál, než do školy, si říkám, že musím něco o tom napsat. Mám pocit, že páni inženýři to vymýšleli asi v Tullamore:)) Co se týče zvyknutí na druhou stranu je otázkou pár hodin za volantem. Trošku zvláštní je obrácené najíždění na kruháče (ty jsou tady hojně).. ale taky to jde.

První divná věc

Jet padesátkou v obci je normálka, to nikoho nepřekvapí, ale VŠUDE JINDE (ano, i na vyjetých zabahněných kolejích pro traktoristy) se jezdí 80km/hod nebo 100km/h. Pro příklad: Jedete si pohodově kolem 80-90km/h po nic moc silnici, ani nijak moc nešlapete na plyn, protože se to rozjíždí samo, najednou dlouhej kopec dolů a pod ním cedule 50km/h a asfaltka jak víno?!? najednou v kopci musíte brzdit a ani nevyužijete té krásné silnice!!... kurňa, to se musej stavět vesnice pod kopcem?!

druhá divná věc

Do našeho domu se jezdí ultra úzkou, klikatou a nepřehlednou silničkou, kde se vyhýbáte hlavně Jeepům a traktorům (a velkýmu žlutýmu školnímu autobusu!). Tady je limit, světe div se, stovka. Ale jedete maximalně padesátkou, jinak je riziko, že nečekaně někoho v zatáčce potkáte a uděláte si pěknej "ťukanec", jelikož se dva na silnici vejdete jen stěží. Přitom na lepších silnicích, a hlavně na krásných asfaltkách, kde to můžete rozbalit, máte limit jen 80km/hod... nechápu.

Irové jako řidiči jsou velmi ohleduplní, ale sem tam potkáte nějakýho magora kterej se na Vás řítí ve tmě ze zatáčky stovkou a má rozsvícené dálkáče, ale tento typ lidí nejezdí jen tady, ale všude po světě. Navíc nemusejí mít povinně rozsvícená denní světla a mohou jezdit i po jednom Guinnessu (podle mě chyba, ale nehodovost tu není největší, tak nic neříkám:) Jinak ty světla mám rozsvícená preventivně furt, mám totiž pocit, že auto je líp vidět a "přiopilá" bych do auta radši ani nesedla, protože jak se znám, tak bych někde spadla z útesu:)))

Comments

One response to “Irské dopravní předpisy”
Post a Comment | Komentáře k příspěvku (Atom)

Ahoj, všiml jsem si tohodle staršího článku, nepamatuješ si i jiné zvláštnosti či varování před prvním půjčením auta? :D

Díky
K.

Okomentovat